Omgaan met talent

Home > Aanbod > Omgaan met talent

Over deze module

Getalenteerde medewerkers met (zeer) hoge (cognitieve) capaciteiten, zoals hoofbegaafdheid, zijn niet altijd in staat om te floreren binnen een organisatie, bijvoorbeeld omdat zij niet in hun specifieke leer- en werkbehoeftes worden uitgedaagd. Dat is niet alleen nadelig voor de medewerker zelf, maar komt ook de organisatie niet ten goede. Immers, gelukkige en gemotiveerde medewerkers presteren ...

Getalenteerde medewerkers met (zeer) hoge (cognitieve) capaciteiten, zoals hoofbegaafdheid, zijn niet altijd in staat om te floreren binnen een organisatie, bijvoorbeeld omdat zij niet in hun specifieke leer- en werkbehoeftes worden uitgedaagd. Dat is niet alleen nadelig voor de medewerker zelf, maar komt ook de organisatie niet ten goede. Immers, gelukkige en gemotiveerde medewerkers presteren beter en zetten zich met passie in voor hun werk. Daarnaast kan juist deze groep medewerkers een cruciale rol spelen bij het vormgeven van innovatie. Daarom is het essentieel om zowel op het niveau van het individu als de organisatiestructuur te investeren in het talent van jouw medewerkers.

Rooster

Nog niet bekend

Inhoud van de module

  • Achtergrond van talent en hoogbegaafdheid
  • Inzicht in verschillende modellen en definities van hoogbegaafdheid in de internationale literatuur
  • Het herkennen van onderpresteren
  • Handvatten voor de begeleiding en ondersteuning van getalenteerde medewerkers
  • Inzicht in de inrichting van een organisatie om getalenteerde medewerkers beter tot hun recht te laten komen.

Opmerkingen

Docenten
Prof. dr. Lianne Hoogeveen, drs. Roel Bonten, drs. Mariska Poelman en Rianne van de Ven.

Samenwerking RINO Zuid en RadboudCSW
Deze module wordt aangeboden in het kader van een samenwerking tussen RINO Zuid en RadboudCSW. Een gedeelte van het aanbod van RINO Zuid is zichtbaar op de overzichtspagina met bij- en nascholingsactiviteiten van RadboudCSW en andersom. Professionals die zich willen aanmelden en doorklikken via de aanmeldbutton, komen dan op de website van de onderwijsaanbieder terecht. Hier kan de aanmelding vervolgens voltooid worden.

Leerroute

(NS) Nascholing

Zelfstudie

Niet bekend

Kosten

€ 997,00

Niveau & Instroomeisen

Ben jij in het bezit van een hbo of universitair (bachelor of master) diploma? Werk je met collega’s waarmee bekend is of vermoed wordt dat zij over (zeer) hoge (intellectuele) capaciteiten beschikken en hierdoor problemen ervaren? En ben je bijvoorbeeld werkzaam als HR adviseur, manager, leidinggevende of hoogbegaafdheidsspecialist? Dan is de cursus iets voor jou. Voorkennis is niet nodig.

Doelgroep

  • Ouderen
  • Volwassenen