Inquiry-based Stress Reduction

Home > Aanbod > Inquiry-based Stress Red…

Over deze module

Het loslaten van gedachten – het is iets waar we allemaal wel eens moeite mee hebben. Hoe doe je dit nou, zodat je van die plakkende gedachten geen last meer hebt? Hiermee gaan we aan de slag in de driedaagse cursus Inquiry-Based Stress Reduction (IBSR). IBSR is de klinische toepassing van ‘The Work’ van Byron ...

Het loslaten van gedachten – het is iets waar we allemaal wel eens moeite mee hebben. Hoe doe je dit nou, zodat je van die plakkende gedachten geen last meer hebt? Hiermee gaan we aan de slag in de driedaagse cursus Inquiry-Based Stress Reduction (IBSR). IBSR is de klinische toepassing van ‘The Work’ van Byron Katie. Uitgangspunt van deze methode is dat je gedachten niet zelf zomaar los kan laten, maar als je ze oprecht onderzoekt zij jou loslaten. IBSR helpt je bij het verminderen van stress, angst en een negatieve stemming en bijvoorbeeld bij het verbeteren van je slaapkwaliteit en welbevinden.

Rooster

Nog niet bekend

Inhoud van de module

  • Kennismaken met een derde generatie cognitieve gedragstherapie
  • Oefenen met gedachteonderzoek op situaties uit je eigen professionele leven/privéleven
  • Inzicht krijgen in denk- en gedragspatronen van jezelf en anderen

Opmerkingen

Docent
Dr. Rinka van Zundert

Samenwerking RINO Zuid en RadboudCSW
Deze module wordt aangeboden in het kader van een samenwerking tussen RINO Zuid en RadboudCSW. Een gedeelte van het aanbod van RINO Zuid is zichtbaar op de overzichtspagina met bij- en nascholingsactiviteiten van RadboudCSW en andersom. Professionals die zich willen aanmelden en doorklikken via de aanmeldbutton, komen dan op de website van de onderwijsaanbieder terecht. Hier kan de aanmelding vervolgens voltooid worden.

Leerroute

(NS) Nascholing

Zelfstudie

Niet bekend

Kosten

€ 975,00

Niveau & Instroomeisen

Ben jij in het bezit van een hbo of universitair (bachelor of master) diploma? Werk jij bijvoorbeeld als hulpverlener, psycholoog of docent? Heb je interesse in zelfontwikkeling? Of wil je graag kennismaken met een meer meditatieve benadering van gedachteonderzoek? Dan is de driedaagse Inquiry-Based Stress Reduction iets voor jou! Let op: werk je in de hulpverlening of als psycholoog, dan is het goed om te weten dat je na deze cursus nog niet toe zult zijn aan het volledig toepassen van IBSR in je behandeling. Dat vraagt langere training.

Doelgroep

  • Adolescenten
  • Kinderen & jeugd
  • Volwassenen