Jaarcongres Participatie en Herstel

Meervaart, Amsterdam

Participatie en herstel van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Ontwikkelingen en uitdagingen in de wijk 

Op 28 november 2017 vindt het Jaarcongres Participatie en Herstel plaats in de Meervaart in Amsterdam. Het congres richt zich op wijkgericht werken met kwetsbare mensen en dan met name op de ondersteuning bij het dagelijks leven in de eigen leefomgeving, maatschappelijk herstel, inclusie en participatie. Bij kwetsbare mensen gaat het om een zeer diverse groep van volwassenen, ouderen, jongeren en dak- en thuisloze mensen met psychische, psychosociale of verstandelijke beperkingen. Soms ook met verslaving of met forensische problematiek.

Op dit congres komen actuele ontwikkelingen aan bod, worden nieuwe benaderingen gepresenteerd en goede praktijkvoorbeelden gegeven. Zo wordt er in het plenaire programma ingegaan op de kanteling van zorg van een instellingsperspectief naar een leefwereldperspectief. Ook is er aandacht voor een regionale aanpak voor maatschappelijk opvang en voor personen met verward gedrag en het creëren van gezonde wijken met wijkinformatiepunten voor het verbinden van verschillende soorten zorg.

Tot slot is het belangrijk tijdig te signaleren of ook andere zaken een belangrijk beperkende rol spelen, zoals trauma. Trauma komt in de ggz en bij verslavingen geregeld voor, maar ook bij mensen met een licht verstandelijke beperking en ex-gedetineerden. 

Naast het plenaire aanbod, kunnen deelnemers ook nog kiezen uit verschillende deelsessies die zij kunnen volgen. De deelsessies bieden voor ieder wat wils!

Meer informatie over het congres...

Early bird korting!

Aanmelden voor dit congres is al mogelijk. Schrijf u vandaag nog in en ontvang 10% EARLY BIRD korting! De korting geldt tot 1 september.

Naar overzicht